BAOBABOVÝ OLEJ

Baobabový olej

Baobabový olej je rostlinný olej zlaté barvy lisovaný ze semen tropického stromu baobabu. Tato semena se sklízejí bez jakéhokoli poškození krásných baobabových stromů. Nejvyšší kvality dosahuje baobabový olej lisovaný za studena, ve kterém zůstávají zachovány všechny cenné látky. Právě díky jejich vysokému obsahu má olej mimořádné účinky na vyhlazení vrásek, vypnutí pleti a celkový vzhled pokožky. Jedná se o ideální olej na pleť i pokožku celého těla.

Olej baobabových stromů je unikátní vysokým podílem kyseliny palmitové s intenzivním regeneračním účinkem na pokožku a obsahem kyseliny linolové, zvyšující pružnost pleti. Kyselina linolová rovněž intenzivně hydratuje a podporuje přirozenou kožní bariéru, odpovědnou za obranyschopnost pleti vůči projevům stárnutí.

Obsažené vitaminy

Olej baobabových stromů je bohatý na obsah antioxidačního vitaminu C, který minimalizuje vrásky, pigmentové skvrny a další známky stárnutí pleti. Právě obsahem vitaminu C se baobabový olej odlišuje od arganového, olivového i dalších rostlinných olejů, které našly využití v oblasti kosmetiky.

Obsahuje rovněž vitamin A, známý také jako retinol, který dobře proniká do kožních buněk a redukuje vrásky, zpomaluje proces stárnutí pleti, hydratuje a zvyšuje elasticitu pokožky. Hydrataci a zpomalení stárnutí napomáhá také obsažený vitamin E (tokoferol).

Baobabový olej je nazýván také „tekuté zlato“. Není se čemu divit, spojuje v sobě to nejlepší ze síly a odolnosti baobabových stromů. Pokožce přináší unikátní kombinaci vitaminů a dalších účinných látek v přírodní, koncentrované podobě.